mandag den 29. september 2014

Organisering i en travl hverdag.

Det handler om at holde tungen lige i munden og det kan dælme være svært i en travl familie hvor der er knald på og det hele skal gå op i en højere enhed.
Familien er sat på hård prøve og der er ikke nok tid. Hvert familiemedlem går til noget hver i sær og det hele skal flaske sig.
Mortid, fartid, legeaftaler sportaktiviteter og fritidsinteresser ud over job, madlavning, tøjvask og indkøb,  rengøring, der er nok at se til og det SKAL sættes i system hvis det hele skal blive til virkelighed.
Gud være lovet kalender og tavler, hvis det ikke var for dem ville det hele gå i vasken og der ville ikke være styr på noget som helst.

Hos Creative Cave sælger de fede whiteboard tavler som findes i mange forskellige modeller og planer over fx mad, lommepenge, skema etc.
Tavlerne er i folie og kan hænges op på væggen samt køleskab og andre praktiske steder.



http://creativecave.dk/tavler.php?vid=52

Madplan er en super ide dog tager det lidt tid men hvor der er sparet er der tjent, i tid og penge og der kan spares mange penge hvis der laves madplan. Du får handlet det hele på en gang, og der overvejes hvad der er i skuffer og skabe som skal bruges. du får set og spist af det du har før du køber nyt og der er indhentet tid da du kun skal handle 1-2 gange fremfor hele 6-7 gange. Tid som kan bruges på alt det sjove og kvalitetstiden sammen med familien.


For at holde styr på børnenes lommepenge, og man går ind for ydelse før belønning, eller det at lære børn at have et fornuftigt forhold til penge og økonomi, kan en lommepenge løsning være en ide og der skal et skema til.
Fx 2kr for hver tømte opvaskemaskine og 5kr for at gå ud med skraldespanden.
Det kan give et overblik og fornemmelse for hvad penge er for en størrelse og hvad der skal til for at få det man ønsker sig uden at tingen kommer dumpende fra himmelen.

fredag den 26. september 2014

Grill året rundt.


http://grillworld.dk/category/grillgrate-original-251/

Er der noget bedre end Grillmad, ikke for mit vedkomne det smager bare sååå skønt og jeg er tilhænger af Grillning året rundt.
Flæskesteg til juleaften lavet på grill, mums siger jeg bare!
Der findes mange fif og tilbehør til madlavning på grill og det nyeste er Grill Grate.
Det helt nye på grillmarkedet er altså en ny rist som laver infrarød varme. Ristene hedder Grill Grate og sikre et perfekt resultat af det du griller.
Disse Grill Grate riste er sammenlåste aluminiumpaneler, de fordeler og intensivere varmen så der kommer det bedste og lækreste resultat for stegning og forvandler varmen til infrarød varme.
Denne form for stegning gør kødet mørt, med skønne grillstriber og forhindre stikflammer og brændthed af en hver slags.


Ristene egner sig til alt slags kød, fisk og grøntsager og belægningen på Grill Grates gør det nemt i forhold til rengøring
Efterårets lune er noget af det smukkeste og en lille dessert til at slutte af på er det sååå hyggeligt, en skumfidus er ikke af vejen året rundt så at riste dem til dessert gør måltidet fuldendt og bringer hyggen til højeste niveau.




 
                   

søndag den 21. september 2014

Mangler du også ekstra plads?

Tøser og teknik... ihh min kæreste brokker sig over mig og alle mine billeder, ja typisk os bloggere men ja vi har altså såååå mange billeder, af alt muligt og jeg nenner ikke at slette dem.
Det fylder vanvittigt meget med alle de billeder og derfor mangler jeg noget plads.
Jeg er så frygtelig bange for at mine billeder går tabt og at jeg skal bruge dem på et tidspunkt hvor jeg så ikke har dem mere.
Men men men, der er nu en løsning. Jubii jeg har fundet en løsning, jeg har Mac og er så småt ved at lære denne nye verden at kende og derfor kan jeg gemme mine mange billeder på en ekstra harddisk som er på 64gb. (Så der er plads til en helt masse)
Det er ikke kun billeder jeg kan gemme men alt muligt, jeg finder relevant og det er jeg super glad for.
Jeg havde før en almindelig bærbar og der havde jeg helt styr på mine sager men med mac er det lidt anderledes og jeg kommer mere og mere ind i systemet.


Jeg har fundet adapteren og harddisk med de 64gb hos mackabler.dk som navnet siger, sælger Mac tilbehør, de har mange tilbud og der er hjælp at hente til lige netop det du mangler. Så hvad enten det er iphone, macbook, ipad eller appleTV så tøv ikke med at ligge vejen forbi.

Det smarte er at der er en adapter med så skidtet passer perfekt, som det skal i computeren.
Nu kan jeg endelig få styr på mine billeder og pladsen på mobilen og computeren, det er en stor lettelse og den perfekte løsning for mig.



Følg Mackabler.dk på FACEBOOK HER

torsdag den 18. september 2014

Man må ikke gå ned på udstyr...

Det gør man bestemt ikke her på Siden.
Jeg har mange kreative sager og opdatere ofte mit lager så jeg har hvad jeg skal bruge.
Man må ikke gå ned på udstyr og på værkstøj, er et fedt motto og i den grad undersøttende for den kreative personlige udfoldelse .
Det er vigtigt for mig at sakse er skarpe og mit tape er det rigtige og at jeg har hvad jeg behøver når jeg skal være kreativ.
Det er ihvertfald første hindring og kreativblokade hvis der ikke er det man behøver og det fører kun til irritation og blokering ift. den kreativ proces.
Det skal helst køre og jeg ved hvad jeg har, stort set, men man kan ikke få for meget stof, papir, eller fine bånd.



Derfor er det enormt vigtigt at det ikke sker så den kreativ ide og udfoldelse hurtigt kan gå op i en højere enhed, og blive til virkelighed.
Hos staples direct har de alt hvad der i min verden beskriver udstyr og værktøj.
Sakse, Tape og skole/hobby materialer er lige hvad der findes HER


søndag den 14. september 2014

Opskrift på Gammeldavs ævlekage

Den traditionelle og rigtig danske dessert/kage til kaffen kage er i den grad æblekage 


Skræl og chop æblerne i skiver og kog dem i en gryde med ca 10cm vand i bunden af gryden! ( sørg for at vandet ikke udkoger der skal hele tiden være vand i bunden) alt efter æblerne, det kommer an på hvilken sort, hvor meget vand/væske æblerne afgiver selv men mosen skal ikke være for vandet.
Lad æblerne koge helt ud og tilsmag med sukker og vanilie.

Lad æblemosen blive kold

Æblekage raspen kan købes i fx Irma men jeg foretrækker at lave den selv til det bruger jeg;


1 pose tvebakker knus disse brug evt en blender til hjælp

Kom de knuste tvebakker på en stor pande med smør (rigeligt smør) og sukker og rist blandingen gylden og frembring nødde og karamel smag

Lig æblekage i lag med æblemos, macroner og rasp

Pisk flødeskum og pynt evt med gele eller marmelade efter behov


min optik er det bedst hvis man selv kan tage flødeskum og gele/marmelade selv så det bliver lige som man ønsker! 

torsdag den 11. september 2014

Sprogpose/sprogkuffert om Mariehøns #2

Det sidste projekt i min vuggestue handlede om Mariehøns og det kom der såment en fin sprogpose ud af.


I posen som er syet af mariehønestof, ligger der
3 bøger om Mariehøns 1 fakta bog og 2 børnehistorier. 
Sange og rim om mariehønen
Hånddukker lavet i en workshop til årets sommerfest.
En træmassage figur
Malede sten
Mariehøne bamser
En solcelle vippe mariehøne


Alle disse konkrete mariehøne ting er med til at danne konkrete billeder i det lille barns hoved, da det kan være svært at forestille sig abstrakte emner. 
Under projektet arbejdede vi med kreative processer som at lave en kæmpe mariehøne i papmache samt male sten som de havde fundet sammen med deres forældre. Ecoline malerier og vinduesdecorationer af røde rundecirkler med stort glitter.
Dette er et oplagt forårsprojelt så naturen spiller en stor rolle, og utallige gange gik vi på mariehøne/ insekt jagt på legepladsen med forstørrelsesglas og insekt beholdere. 
Vi sang og læste om mariehønen og dialogisk læsning blev prioriteret højt. 


Mariehøne med de tynde vinger 
Flyv ned på spidsen af min finger 
Du er så lille, rund og sød
Med sorte vinger og en krop så rød
Flyv op til Vorherre og bed om godt vejr

(Lav gerne fagter til rimet) børnene elsker at deltage og lave fagter 
Pej med fingeren
Pust til fingeren når mariehønen skal flyve op til Vorherre!




Æblemos med topping

Jeg var jo på æblerov i mandags og fik lavet en god portion æblemos og idag skulle der nydes en dessert efter suppen. Jeg lavede ikke en traditionel ævlekage men en anden æble dessert med topping.


Jeg så i skabet hva jeg havde af rester og der var kokosmel, hasselnødder og solsikkekærner så dette lækre toppings halløj fik en tur på panden, dog hver for sig da hasselnødderne skulle have væsentlig længere tid end kokosen og vupti de lækreste dufte i køkkenet med frigivet olier. 

Jeg piskede lige en sjat piskefløde til skum og en anelse vanilie i! 


Værsågod mums for en lækker aften dessert! 

Indretning af reol hjørne!

I den lejlighed vi bor i, har jeg lidt et issue med vores ene hjørne som er et skab jeg lavede da jeg flyttede ind se evt. indlæg Her og det endelige resultat Her.
Nu har skabet stået her i efterhånden 2 år og det er blevet tid til noget mere voksent og mere stilfuldt da jeg er gået væk fra retrostilen og det meget farvede.
Vi er i fællesskab blevet enige om at vi nu skal have det klassiske og stilfulde ind og gerne sort, hvid nordisk stil.

Jeg er på udkig efter en reol eller noget opbevaring og kæresten og jeg har også en ide om at skabe en billed memory væg med sorte rammer og billeder fra ferier og minder evt og statement skilte eller metal skilte med skrift som passer til vores liv.

Jeg har søgt flere forskellige idder på nettet og fundet en hjemmeside med nogle gode, bud på noget som jeg sagtens kunne se ind herhjemme.
Hjemmesiden med de fede reoler er Højgaardbrugskunst.dk



Skabene er ret så forskellige men det jeg skal overveje er om jeg har for mange dimser som ikke skal stå fremme og må gemmes i et skab eller om lejligheden kan bære det mere åbne look og det mere udstillingsprægede.

Ideen med billedevæggen er noget som ligner dette, som også er fundet hos Højgaard interiør, hvor de sælger fine billeder som ville passe godt i et mix med ferieminderne og metal skilte.

http://hoejgaardbrugskunst.dk/product/grafiktryk-fern-white-postkort-a5-4212/

http://hoejgaardbrugskunst.dk/product/emalje-skilt-chambre-3449/
Hvis du også mangler inspiration eller vil ændre noget i din bolig slå da vejen forbi Højgaard interiør og brugskunst og like butikken på Facebook og følg med i nye styles, tilbud og meget mere.

mandag den 8. september 2014

Æblerov på en mandag...

På en af runderne jeg går med min hund om eftermiddagen er der 2 æbletræer og de taber lige fortiden deres guld i form af de skønne æbler og det er bare synd så derfor tog jeg en pose med mig idag. 
Nogle var faldet helt ud på vejen og andre for foden af træet og ned på græsset. 
Jeg ringede på døren og en sød dame åbnede og jeg spurgte om lov til at samle nedfalds æblerne op, hun sagde mindsanten JA og mig igang med at samle ind og op i posen og da den var fyldt godt op gik vi videre. 


Skralde skralde skralde og vupti en skøn portion æblegrød som smager himmelsk fra jord til bord eller fra træ til gryde og intet madspild, jubiii det er win win, så bare igang man kan allerhøjest få et nej men heldet var med mig, har også udset mig et andet træ med skønne røde æbler dog var der ikke faldet nogle af dem så der ville jeg ikke spørge men holde øje det gør jeg!!!

Vil også anbefale mit værktøj iform af skralde kniv og urtekniv som er fra søstrene grene de er skarpe og skralder perfekt og det er en stor hjælp! 
Værktøjer skal være iorden og man må ikke gå ned på udstyr og for billig penge kan man erhverve sig det i søstrene grene!! 

søndag den 7. september 2014

De 3 bukke bruse sprogkuffert, sprogpose #1

Som pædagog og ikke mindst sprog pædagog ligger det mig på sinde at opfinde og lave sprogstimulerende fortælleposer som denne med de 3 bukkebruse. 
De skal være spændende og dragende så børn får lyst til at de se hvad den indbydende pose byder på af ting og sager som i sidste ende gerne skulle have dem til at sige og fortælle alt muligt i forbindelse med historien. 

Jeg har gjort forsiden af posen spændende og sansende på en og samme tid så man ikke er i tvivl om hvad indeholdet er. 
Stof, uld og en trold er i store træk hvad jeg har brugt. 


Da jeg arbejder i Gladsaxe kommune hvor den didaktisk anvendte pædagogik er projektorienteret har vi derfor haft projekt om de 3 bukke bruse og derfor har jeg samlet de konkrete ting fra projektet i posen efter endt projekt.


Posens indhold er forskellige bud på historien i form af 
Bøger
Sange /sangkort
Digt
Fortælle puzzlespil
Fingerdukker
Filt trolde
Træ buk
Bukke og geder i sleichek dyr og karton
En hjemmelavet pompon trold
Uld så der kan føles hvordan en buk mærkes.



Karton gederne er under projektet brugt som bord decotation. Så de var synlige og at samtalen kunne foregå ved konkret at se dem. 




Som en del af det konkrete og håndterbare havde vi lavet velcro kort med billeder fra en bog som blev lamineret. 
Disse var også med til at bringe sproget i spil og børnene kunne se om vise de små kort som kunne få sproget frem.




Som del af projektet har vi ofte en bog, en sang og et digt tilknyttet og hvis vi ikke lige har nogle laver vi tit kendte sange om så de passer. 

I mine sprog poser, kufferter har jeg lagt et forberedelses ark i som fortæller hvad der er i posen og hvad de er tiltænkt med de forskellige ting. 
Det kan give inspiration og få sproget frem via åbnede spørgsmål.

Ydermere er der et punkt hvor der kan videre udvikles i posens indhold, hvis andre har ideer til posen. 


Denne sprogpose er også tænkt som en del af dialogisk læsning hvor medinddragelse i fortællingen er vigtig. Se evt mere på sprogpakken.dk 

lørdag den 6. september 2014

Julefrokost planlægning

Så er det ved at være tid til planlægning af årets julefrokost da det ellers kan være forsent. Især hvis der er brug for et event til en større gruppe eller et større firma med mange ansatte.
Hvor skal festen være?
Hvad skal menuen står på, det traditionelle eller det mere moderne?
Hvilken underholdning skal bookes?
Hvad med drikkevarer?
Hvad med oprydning og rengøring dagen efter?
Er der andet der skal arrangere for at vi får årets fede fest?


Ja der er meget der skal undersøges og tilrettelægges og måske har man et festudvalg som står for alt det praktiske, men det kan også gøres nemmere eller overlades til GrunkEvent som netop står for at afholde og arrangere sådanne fester, hvor der er tænkt over hver detalje og hvor der ikke kommer til at mangle noget eller glemmes noget i stress og jag fordi der er et hav af ting at holde styr på.



Hos GrunkEvent tilrettelægger de festen præcis som ønsket om man er en lille virksomhd eller en større er der forskellige foreslag til den gode julefrokost.
De tager sig af alt det praktiske og gæsterne dukker op til en julefrokost med fest, underholdning, musik og lækker mad i et højt gastronomisk niveau.
Se Mere om de forskellige julefrokoster HER

tirsdag den 2. september 2014

Rainbow upcykling

Hvad mener jeg så med det? I den vuggestue jeg arbejder i, fokusere vi på pædagogik og indretning og vi er startet på vores legeplads vi har mange ideer og får så småt ført flere ideer ud i livet.

Vi har lidt ideer til vores hegn som gerne må være mere spændende og give lyst til undersøgelse og udforskning.
Vi har sat de farvestrålende cd'er op med den side med alle regnbuefarverne op udad og når solen står på glimter, skinner og stråler de så flot så farverne rigtig kommer til sin ret.  
Cd'erne skifter farve og ændre udtryk altefter om solen står på eller der er skygge. 



Der er bare noget fascinerende over Regnbuer og alle farverne de drager blikket og man kan kigge på den i lang tid, igen og igen.
Børnene går til og fra for at kigge, røre og  udforske dem.  
Jeg har lavet mere på hegnet så der også er en regnbue formet i cd'er

Denne inspiration til hegn decotation kommer fordi jeg har set hegnbroderi og at vi tidligere har brugt cd'er som spejle disse er ikke helt så klare som spejle men er mere farvede i forskellige farver som netop giver den fede og dragende effekt.




Disse hegnbroderier er simpelthen sååå fine og håber at vi kan lave noget tilsvarende da vi har flere hegn som trænger til et pift af liv og et barnligt, legende touch.