lørdag den 8. november 2014

Pavlova med hvid og mørk chokolade

I aftes var vi inviteret ud til et vennepar og vi (læs Jeg) skulle have dessert med.
Bum bum hvad skal man lave? ideerene kom ikke flyvende til mig men noget med  chokolade, og valget faldt så på Pavlovaen, har dog aldrig prøvet at lave sådan en, så måtte google mig til en opskrift og tilføje egne ønsker!

Den kommer her:


Til ca. 8 personer.

6 æggehvider
300 g sukker
3 spsk kakao
1 tsk balsamico
50 g mørk hakket chokolade

Til pynt
0,5 dl piskefløde, bland 50g hakket hvid chokolade i flødeskummen med vaniliesukker.
Ca. 500 g bær. Jeg har brug frosne jordbær som jeg har ligget i en sukkerlage og friske hindbær og blåbær



Tænd ovnen på 180 grader og tag en bageplade med bagepapir, hvor du tegner en cirkel på 23 cm i diameter, det bliver den lidt større ved bagning.
Pisk æggehviderne let stive, til du kan lave små skumtoppe på.
Fortsæt med at piske mens sukkeret tilsættes, lidt af gangen, indtil marengsen er stiv og skinnende.
Så er du færdig med at piske!
Drys kakaopulveret og det hakkede chokolade ud over marengsen og tilsæt eddiken.
Vend det hele forsigtigt rundt indtil kakaopulveret er godt blandet med marengsen.
Skrab marengsen over på bagepladen og form en rund bund med en ske, jævn den lidt ud og lav eventuelt en lille forhøjning rundt langs den yderste kant til at holde på fyldet.
 
Sæt pladen i den varme ovn og skru straks ned på 150 grader og bag den i ca 1 time til 1 time og 15 minutter, alt efter ovn.
Sluk for ovnen og åben ovnlågen på klem, og lad marengsbunden køle helt af i ovnen.
Bunden vil krakkelere lidt på kanten og være glat på oversiden.


Servering: pisk fløden til den er let og luftig, ikke helt stiv. Fordel fløden og hvid chokolade på marengsbunden, drys de friske bær ud over og pynt den fint.
 
Denne lækre marengskage, skulle gerne blive sej og klistret med en chokolade kerne og kombinationen af den søde kage mod de friske syrlige/syltede bær er og må blive en skøn afslutning på en god middag. Den er virkelig værd at prøve, og super nem at lave, glæder mig til at smage den og håber at alle er vilde med den.
Klar til servering velbekomme. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar