fredag den 27. marts 2015

Skylanders

Når du indtræder i Skylanders forunderlige verden med monstre, skurke og kæmper som kobler analog verden med digitalverden sker der læring og udvikling i leg. 
Når der spilles spillet bliver figurerne levende og når der ikke spilles kan der stadig leges med figurerne. Der er tænkt over at der læres gennem leg ved at spille men samtidig kan den selvstændige leg sammen med andre noget andet, som kobles fint sammen og differentiere læring og alderstrin. 


Når du skal spille spillet på en spillemaskine kræves en start pakke og alt efter hvilken platform du vælger kan du noget forskelligt. Der kan købes flere forskellige figuere som interagere med spillet når de er oploadet dertil. Der findes et hav af forskellige figurer og jeg har fundet virkelig mange hos gucca.dk. Legetøjet er henvendt til drenge som indbyder til et drenge univers med monstre, at man skal slås og jage og det at man har forskellige funktioner.
Børn i dag leger ikke på den samme måde som børn gjorde da jeg var lille, legen og legekulturen har ændret sig markant i de seneste årtier og derfor bliver der sat høje krav til hvad en leg skal kunne og hvordan der leges. Medierne har en stor betydning for denne ændring og derfor er det enormt vigtig at reflektere over hvad der tilbydes til børn. Det at dette spil på den ene side kan leges igennem et spil men på den anden side også appellere til fantasi og det at skabe sin egen leg i fællesskab med andre er et yderst godt valg fra producenternes side af.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar