Ingredienser
3 | dl | Mel |
1 | tsk | Bagepulver |
1 | tsk | Salt |
200 | g | Smør (blødgjort) |
2 | dl | Sukker |
2 | dl | Brun farin |
1 | tsk | Vaniljesukker |
2 | æg | |
300 | g | Chokoladeknapper |
2 | dl | Hakkede nødder |
Fremgangsmåde
1. Forvarm ovnen til 190ºC.
2. Bland mel, bagepulver og salt i en lille skål.
3. Pisk smør, sukker, brun farin og vaniljesukker i en stor skål med en håndmikser. Tilsæt æggene et ad gangen under ompiskning. Vend melblandingen i den "våde" dej.
4. Tilsæt chokoladeknapper, nødder og nougat.
5. Form dine cookies med en spiseske og placér dejen på en bageplade dækket med bagepapir. Bag i ca. 10 minutter eller indtil kagerne begynder at tage farve.
6. Fjern bagepladen fra ovnen. Lad den stå i et par minutter og lad cookies afkøle videre på en bagerist.
Dernæst blev der bagt Daimsmåkager.
ingredienser
3 stk. dobbelte Daim
200 g blødt smør
100 g brun farin
4 spsk. rørsukker
4 spsk. koldt vand
300 g hvedemel
2 tsk. vaniliesukker
1 tsk. natron
Fremgangsmåde
Hak daim groft med en kniv.
Pisk smør, sukker og brun farin luftigt med en el-mikser.
Vend det kolde vand og hakket Daim i.
Bland de tørre ingredienser og vend dem i dejen.
Saml hurtigt dejen med hænderne på et meldrysset bord.
Del dejen i 2 og tril hver del til en pølse på ca. 5-6 cm. i diameter.
Del hver pølse i 12 stykker og tryk dem lidt flade.
Læg dem på bageplader med bagepapir, men god plads imellem, da de flyder ud.
Bag dem midt i en forvarmet ovn ved 250 grader i 4-6 minutter.
Lad dem afkøle på en bagerist og når de er HELT kolde, kan de opbevares i tætsluttende glas eller dåse
ingredienser
1 pose makroner
2½ dl piskefløde
2 spsk kakao
2 spsk flormelis
2 plader 70% mørk chokolade
1 pose makroner
2½ dl piskefløde
2 spsk kakao
2 spsk flormelis
2 plader 70% mørk chokolade
fremgangsmåde
piskefløde, kakao og flormelis piskes til en creme og derefter smørres cremen på makronerne i små pyramideformet toppe. Tilsidst dyppes toppene i den smeltede chokolade.
bonus info: de kan laves i god tid i forvejen da de kan fryses og de skal blot optø i 7 minutter så er de klar til at blive spist! de kan evt pyntes med kandiserede violer
bonus info: de kan laves i god tid i forvejen da de kan fryses og de skal blot optø i 7 minutter så er de klar til at blive spist! de kan evt pyntes med kandiserede violer
Ingen kommentarer:
Send en kommentar