mandag den 26. december 2011

Jule småkager 2011

I år blev der bagt til jul og det er mig der står for den del af julehyggen og jeg fik bagt americanske cookies og opskriften på dem er således



Ingredienser

3dlMel
1tskBagepulver
1tskSalt
200gSmør (blødgjort)
2dlSukker
2dlBrun farin
1tskVaniljesukker
2æg
300gChokoladeknapper
2dlHakkede nødder
200 g     Nougat

Fremgangsmåde

1. Forvarm ovnen til 190ºC.
2. Bland mel, bagepulver og salt i en lille skål.
3. Pisk smør, sukker, brun farin og vaniljesukker i en stor skål med en håndmikser. Tilsæt æggene et ad gangen under ompiskning. Vend melblandingen i den "våde" dej.
4. Tilsæt chokoladeknapper, nødder og nougat.
5. Form dine cookies med en spiseske og placér dejen på en bageplade dækket med bagepapir. Bag i ca. 10 minutter eller indtil kagerne begynder at tage farve.
6. Fjern bagepladen fra ovnen. Lad den stå i et par minutter og lad cookies afkøle videre på en bagerist.


Dernæst blev der bagt Daimsmåkager.





 
ingredienser

3 stk. dobbelte Daim
200 g blødt smør
100 g brun farin
4 spsk. rørsukker
4 spsk. koldt vand
300 g hvedemel
2 tsk. vaniliesukker
1 tsk. natron

Fremgangsmåde

Hak daim groft med en kniv. 
Pisk smør, sukker og brun farin luftigt med en el-mikser.        
Vend det kolde vand og hakket Daim i.
Bland de tørre ingredienser og vend dem i dejen.
Saml hurtigt dejen med hænderne på et meldrysset bord.
Del dejen i 2 og tril hver del til en pølse på ca. 5-6 cm. i diameter.
Del hver pølse i 12 stykker og tryk dem lidt flade.
Læg dem på bageplader med bagepapir, men god plads imellem, da de flyder ud.
Bag dem midt i en forvarmet ovn ved 250 grader i 4-6 minutter.
Lad dem afkøle på en bagerist og når de er HELT kolde, kan de opbevares i tætsluttende glas eller dåse


og sidst men ikke mindst fik jeg også lavet Sarah Bernhard kager.


ingredienser
1 pose makroner
2½ dl piskefløde
2 spsk kakao
2 spsk flormelis
2 plader 70% mørk chokolade

fremgangsmåde
piskefløde, kakao og flormelis piskes til en creme og derefter smørres cremen på makronerne i små pyramideformet toppe. Tilsidst dyppes toppene i den smeltede chokolade.



bonus info: de kan laves i god tid i forvejen da de kan fryses og de skal blot optø i 7 minutter så er de klar til at blive spist! de kan evt pyntes med kandiserede violer 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar