søndag den 26. oktober 2014

Hundenavn, hvad skal man vælge?

Der er noget finurligt over det at skulle vælge navn til den nye hund.
Det skal været et navn man kan holde ud i længden da det jo er noget der forfølger.
Hunde navne er som andre navne svære og i mine overvejelser var jeg fast besluttet på at det skulle være noget andre hunde ikke hedder og noget der klingede godt samt var jeg ovre i kaffe sorter og det at racen var mørkebrun labrador.

Når man anskaffer sig hund skal den jo have et navn og hvordan vælger man så det?
Kigger på hunde navne lister? - findes de overhovedet?
Skriver en lap hver og trækker fra en hat?

Da jeg skulle have min hund måtte jeg gøre mig nogle overvejelser omkring navn, jeg havde de klassiske navne til en mørkebrun labrador, men et var sikkert at det, skulle bestemt ikke være nogle af dem!
Jeg gjorde mig overvejelser om at hun jo var en mørk hund og tja kaffe var en oplagt kilde til et navn! men ikke Mocca det skulle det ikke være og da jeg har arbejdet i irma hvor de sælger java kaffe lå det i baghovedet.Har efterhånden stødt på indtil flere sjove så vel som mystiske navne
Preben er sjovt og Bob til en tæve er pudsigt og underligt i min verden, dels fordi det forvirrer at høre Bob også er det en tæve, hvad tænker folk dog på?
Leika og Buster er ret brugt men Emma og Lilly er også navne i vores område
Er hundenavne mon område bestemt?? Her reflektere jeg over om hundene har tendens til at hedde et i Virum imens de hedder noget andet i bagsværd?? 

Et godt hundenavn...
  • Vælg et hundenavn, som din hund nemt kan høre og adlyde. Det er bedst, hvis din hunds navn ikke er længere end to stavelser langt, så har hunden nemmest ved at høre navnet. Din hund kan få svært ved at høre dit indkald, hvis du råber Maximus Corneliussen fra den anden ende af hundeskoven. Så er det nemmere at bruge Max som kort kaldenavn i stedet for hele navnet.
  • Sørg også for at vælge et hundenavn, som du ikke har noget imod at råbe højt i det offentlige rum. F.eks. kan det måske have været sjovt at navngive din Chihuahua “Dræbermus”, men det er formentlig ikke noget du eller andre i din familie nødvendigvis har lyst til at stå og råbe højt for fremmede.
  • Hvis du er ved at ændre navnet på en hund, som du først har fået senere f.eks. fra et internat, så er det en god ide at vælge et hundenavn, der lyder meget ligesom hundens gamle navn f.eks. en ændring af “Max” til “Vaks” eller omvendt.
  • Når du har fundet frem til et hundenavn, som du synes om, så brug det i et par dage og se, om du stadig kan lide det. Ellers kan du hurtigt “teste” et nyt navn.
  • Er der et navn, som du selv synes er helt vildt fedt, og som du ville ønske at du havde heddet i stedet? Så kan det måske være et godt valg til din hund?Hundens navn siger nok mere om en selv, end hundenavnet siger om hunden.
Nogle vælger de typiske navne som fx Viggo eller Sofus, andre vælger et mere karakterbeskrivende navn som fx Pjuske eller Sorte.

Et helt specielt og mindre brugt hundenavn kan signalere kreativitet overfor dine venner og andre mennesker, du møder i hundeskoven.
Et mere traditionelt navn som f.eks. Emma er måske mere udtryk for at du føler dig mest tilpas med et klassisk hundenavn til din hund, som ikke stikker ud fra normen.
Uanset om du starter din søgen efter et godt hundenavn til din hund med en liste over top 10 hundenavne, et kig på specielle egenskaber ved netop din hvalp eller med at tænke meget kreativt for at finde på et sjældent men sejt hundenavn, så er der nogle helt elementære ting, du bør have i baghovedet, når du vælger navn til din hund eller hundehvalp.

1 kommentar:

  1. Dejligt indlæg. :-) Vores nye lille hvalp bliver født i denne uge. Moren er sort labrador, faren brun. Vi håber at der bliver fx brun hanhund i kuldet - og at den passer til os, så skal den nemlig hedde Gregers. ;-)

    SvarSlet