torsdag den 18. december 2014

Børne jul 2014

Jeg har funde nogle vildt fine ideer til at en kreativ proces med børn, det at skabe noget og bidrage til fremstilling af egne værker giver børn en læring/forståelse og en fordybelse i en kreativ fremstilling. Det at arbejde noget ud igennem hænderne, skabe og forme noget kreativt giver mulighed for læring.
Børn har brug for at sanse og mærke materialer og kende til teknikker som fundament for et kreativt udtryk.
Når der sættes en kreativ proces igang er det vigtigt at der arbejdes i dybden med materialerne og processen skal priorites højt, og gentages mange gange. Det er langt hen af vejen ikke produktet som skal være i fokus men processen, det er den som giver læring og fordybelse, som afsæt til videre læring.


Når processen og materialekendskabet er lært kan det så blive produktet som er i fokus. Det gælder om at tænke de kreative processer ned i børnehøjde så slut produktet ikke er lavet af en voksen og barnet blot har siddet og kigget på! det er ikke det der er meningen.

Når der skal laves gaver og kreative ting til mor og far skal barnet i min optik have været aktivdeltagende i en stor del af processen.


Når det så er sagt kan der dog godt være en hjælpende voksenhånd tilstede, så barnet ikke oplever nederlag og at opgaven bliver for svær og uoverskuelig.
Her er pædagogiske teorier som zonen for nærmeste udvikling, mesterlære, æstetik og flow i spil.Ingen kommentarer:

Send en kommentar