fredag den 19. juni 2015

Leg og Læring.

Pædagogik og indretning giver mening og legezoner skal indbyde og give lyst til leg som så udvikler og fører til læring. Hvad enten det er i hjemmet eller i institutionen.
Da jeg var på studie besøg i Firenze var noget af det man fik øje på netop pædagogik og indretning og der var på ingen måder noget som var tilfældigt. Alt havde deres rette plads og det var synligt for børn og voksne hvor de forskællige lege sager havde plads, og hvad man kunne lege med i hver sit hjørne.

http://www.nicetapet.dk/884,1454/wallstickers/alle-wallstickers/trafik-vejbane-wallstickers

Der kan gøres meget for at indrette og skabe en stemning og et rum i rummet hvor der er plads til leg og fordybelse.
Med disse wallstickers er man ikke i tvivl om hvilken leg der er gang i her og giver inspiration til forskellige lege og niveauer. Legezoner skal kunne rumme børn i flere alderstrin og udviklingsniveauer.
Når legetøjet ikke bare ligger rodet i en kasse, men er opstillet som på billedet, inspirere det til at man som barn fluks går igang med legen og derfor er det vigtigt at legehjørnet opstilles og sættes på plads opstillet.
Der kan så være kasser med billeder på som kan tilføre legen endnu mere igen afhængig af alderstrin og behov.


Ved eventyr og fortællehjørne ville jeg bruge flere forskellige eventyr som igen kan fortælles via en bog eller som skuespil, med udklædningstøj som selvfølgelig hænger parat til leg.

http://www.nicetapet.dk/2050/wallstickers/de-3-smaa-grise-wallsticker

http://www.nicetapet.dk/2045/wallstickers/askepot-wallsticker

http://www.nicetapet.dk/2042/wallstickers/prinsessen-og-drage-wallsticker

Når der skal fortælles eventyr må indretningen og læringsmiljøet afspejle at det er det vi skal og disse eventyrwallstickers er ideelle. At der netop er flere forskellige giver et bredere og mere varieret syn på hvad eventyr går ud på. Fantasien og den abstrakte tankevirksomhed sættes igang og øves.
http://www.nicetapet.dk/433,2171/fototapet/bornevaerelset/animals-in-the-jungle
Wallstickers og fotostater er fundet hos nicetapet.dk og vil du inspireres til endnu mere sprog og historie fortælling for børn se mine sprogposer HER, HER og HER

1 kommentar:

  1. Very informative, keep posting such good articles, it really helps to know about things.

    SvarSlet