fredag den 14. marts 2014

Det Legende SPROG...

Undersøgelser viser, at børns vigtigste kilde til læring ikke er instruktioner i bogstavlære og talterpeti, men derimod den eksperimenterende leg i eget tempo.
Her kommer disse kort ind i billedet fra abcleg som netop indbyder til leg fremfor gammeldags indlæring.

ABC Leg er et kvalitetsstempel på lærende og udviklende legetøj samt unikt undervisningsmateriale, som får leg og læring til at gå i ét. ABC Leg udvikler anderledes udviklende legetøj og undervisningsmateriale til børn i alderen 0-12 år som stimulerer barnets udvikling inden for bl.a. dansk, matematik, sprog og social samspil.
I daginstitutioner i dag foregår sjældent egentlige test, men der anvendes i høj grad pædagogiske metoder og redskaber i arbejdet med at understøtte børnenes både personlige udvikling og læring. Nysgerrigheden for bogstaver og tal leges ind, langt mere end den terpes. Og det giver ifølge de amerikanske undersøgelser også de bedste resultater på langt sigt, fortæller Dion Sommer.

 »Jeg kan blive helt harm over, at man i den her debat kan ignorere så gedigen forskning i indlærings- og udviklingspsykologi. Undersøgelserne er lavet af nogle af de allerbedste forskere i USA på det her område, og de viser, at legen er den største læringsdynamo i børnenes liv overhovedet,« siger Dion Sommer.
Læs mere fra artiklen Her

I min funktion som sprogpædagog er jeg altid på jagt efter sjove og lærerige lege til børn fra 0-6år. i min søgen på nettet har jeg fundet indtil flere spændende og iderige sider som ses her!

Hvis man ønsker mere inspiration til den sproglige kompetence og leg med sproget.
http://www.printland.dk
http://www.sprogpakken.dk/
http://www.sjovskole.dk/links.html
http://www.sprogogleg.dk/butik/udtale-og-ordforrad/alle-varer.html
http://lottesalling.dk/download/index.html
http://blog.abcleg.dk/gratis-materiale/

Ingen kommentarer:

Send en kommentar