søndag den 10. november 2013

Drømmekage... 3 gang er lykkens gang

Det har taget mig flere forsøg at lave denne kage dels fordi opskriften gennem Google og Arla er helt til rotterne... ih den er dum og ikke spor rigtig så 2 forsøg på den uden nogle former for held!
Blandingsforholdene er ukorrekte og derfor får man klart en mislykket kage!

Gennem 2 forsøg lærer man af sine fejl, for de 2 første kager blev helt forkert
Æggene skal være stuetemperatur og blandingsforholdene skal selvfølgelig være korrekte!

Den forkerte og uduelige opskrift lyder sådan her



1 kage - ca. 20 stykker                    
  • 4 æg
  • 300 g sukker (ca. 3½ dl)
  • 250 g hvedemel (ca. 4¼ dl)
  • 3 tsk bagepulver
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 2 dl mælk
  • 50 g smør                             
  • Fyld
  • 100 g smør
  • 150 g kokosmel (ca. 4¼ dl)
  • 225 g brun farin (ca. 3¾ dl)
  • ½ dl mælk                             
Bagetid: Ca. 20 min. ved 200°
Bagetid med fyld: Ca. 5 min. ved 225°.


Min kage efter denne opskrift blev helt mærkelig den var mega gummiagtig i bunden og jeg havde pisket sukker og kolde æg fra køleskabet med håndmikser så den blev meget luftig hvilket var lækkert men ulækkert med den gummiagtige bund!



Nu til den rigtige Opskrift.
Jeg har justeret og tilpasset den så det endelig blev en god og rigtig drømmekage.

Kagebund:
4 æg
300 g sukker
250 g mel
3 teskefulde bagepulver
3 teskefuld vanillesukker
50 g smør
2 dl mælk

Kokosfyld topping:
150 g smør
100 g kokosmel
270 g brun farin
½ dl mælk

Fremgangsmåde: Tænd ovnen på 180 grader almindelig ovn med over og under  varme.
Pisk æg som er stuetemperatur og sukker sammen i en skål med piskeris, lig lidt kræfter i.
Bland mel, bagepulver og vanillesukker og vend det i forsigtigt i æggeblandingen.
Opvarm mælk og smør i en gryde.
Tag det af varmen når det koger og hæld blandingen op i skålen med de andre ingredienser. Rør dejen forsigtigt til den er flydende uden klumper. Hæld kagedejen i en smurt form. Bag kagen i ovnen på 180 grader i almindelig ovn i 20-25 minutter (indtil en strikkepind kan stikkes i uden dej hænger ved). Kagen skal muligvis have længere tid – det afhænger af ovnen. Når kagen er ved at være færdig laves fyldet.
Kom brun farin og smør i en gryde og varm op under omrøring tilsæt kokosmelet tilsidst . Fyldet fordeles på den færdigbagte kage. Stil ovnen på 225 grader og sæt kagen i ovnen i 3-5 minutter.



Så får du den perfekte kage!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar