søndag den 14. september 2014

Opskrift på Gammeldavs ævlekage

Den traditionelle og rigtig danske dessert/kage til kaffen kage er i den grad æblekage 


Skræl og chop æblerne i skiver og kog dem i en gryde med ca 10cm vand i bunden af gryden! ( sørg for at vandet ikke udkoger der skal hele tiden være vand i bunden) alt efter æblerne, det kommer an på hvilken sort, hvor meget vand/væske æblerne afgiver selv men mosen skal ikke være for vandet.
Lad æblerne koge helt ud og tilsmag med sukker og vanilie.

Lad æblemosen blive kold

Æblekage raspen kan købes i fx Irma men jeg foretrækker at lave den selv til det bruger jeg;


1 pose tvebakker knus disse brug evt en blender til hjælp

Kom de knuste tvebakker på en stor pande med smør (rigeligt smør) og sukker og rist blandingen gylden og frembring nødde og karamel smag

Lig æblekage i lag med æblemos, macroner og rasp

Pisk flødeskum og pynt evt med gele eller marmelade efter behov


min optik er det bedst hvis man selv kan tage flødeskum og gele/marmelade selv så det bliver lige som man ønsker! 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar