fredag den 16. januar 2015

Den svære samtale...

Når man som jeg arbejder med mennesker, børn, forældre, kollegaer, og bruger sig selv som værktøj vil der opstå udfordringer, spændinger, problematikker og konflikter. De skal løses på bedst mulig måde og kommunikative færdigheder er uundværlige.
Den svære samtale kan derfor være unik at træne og gøre sig klog på da man skal kunne håndtere enhver situation, og det mest nærvepirrende er at du ikke kan forudse hvad der sker, eller hvilken drejning der tages. 

Du skal kunne bevare hovedet koldt, altimens du skal tale ordenligt og argumentere og ikke mindst tænke hurtigt, og måske endda være forberedt.
Jeg har med årene lært en del om disse svære samtaler og såment også været på kursus i dem. Jeg har være ude i forskellige drejninger af de forskellige situationer jeg har stået i. Ingen samtaler er ens og har ikke den samme slutning. Vil sige at jeg da sagtens kunne blive bedre og nogle konflikter er endt godt og nogle mindre godt.
Man lærer meget om sig selv i den efterfølgende reflektion og man skal være yderst bevidst om den private og den professionelle rolle. Det kan nemlig være en ret så hårdfin balance når de store følelser er i gang.


 Når en konflikt går i hårdknude er der flere metoder der kan tages i brug og hvis en personalegruppe ikke trives må der sættes alt ind da stemningen og personalegruppen skal have hjælp.
Det kan også være en personalegruppe som er nye sammen eller bliver slået sammen og derfor skal teambuildes. for at finde et fælles grundlag og nedlægge "plejer" begrebet for sammen at finde et nyt fundament.
Det kan være ved sparring, teater, bevidning, reflektion og andre ligne tiltag.
 
Eksterne sparingspartnere kan ofte være en hjælp og TeaterSpektrum er et professionelt teaterteam som netop har spidskompetencer indenfor organisation og ledelse/ organisationsudvikling og coaching. Når et personale skal guides igennem deres virkelighed og udfordringer sker det ved interaktivt teater, forum teater og historiefortælling. Alle parter bliver involveret og aktivt deltagende. Som derefter og imens åbner og for reflektion og kommunikation/dialog
I den svære samtale spilles der også teater som er virkelighedstro i for hold til de eventuelle dillemmaer.

Så står din arbejdsplads netop overfor sådanne udfordringer kunne man med fordel kontakte TeaterSpektrum.dk

Ingen kommentarer:

Send en kommentar