søndag den 18. maj 2014

babyskat.dk puttekasse

Hvorfor er det godt med en puttekasse til små børn?
Hvad kan en puttekasse lære børn?

Det er 2 vigtige spørgsmål som sætter et stort lys på hvad sådan en kasse kan.
Dels er det første skridt til at lære at ligge puzzlespil. kognitiv handling
Den lærer børn at ting har geometriskeformer og den lærer farver og former. Finmotorikken starter med at blive brugt og pincetgrebet bliver trænet.
Barnet vil blive stimuleret og blive udfordret , få styrket øje/hånd koordination, udvikle finmotorik og logiskesans og opleve glæde når det lykkes at placere rigtigt.

Denne puttekasse fra EverEarth er købt hos Babyskat.dk som har mange skønne puttekasser og andet dejligt legetøj.
EverEarth trælegetøj er produceret i høj kvalitet og med miljø og bæredygtige principper. det vil sige at denne puttekasse er produceret af gummitræ og bambus fra skovarealer hvor der genplantes så der tages hensyn til plante og dyreliv.
Malingen er vandbaseret og kemikalieindholdet er reduceret.
Der er gennemtænkt til mindste detalje da emballagen er genbrugsmateriale og printerblækken er lavet på soyabønner.


Det eneste jeg kunne mangle for at læringen og udviklingen i denne puttekasse er helt optimal er at jeg kunne efterlyse at man kunne sætte låget fast evt med en lukkemekanisme så barnet ikke bare kan løfte låget af og lægge klodsen ned i uden at have brugt hullerne beregnet til formålet!

Hvis man vælger en puttekasse med motiver som dyr eller udformet som fx noahs ark kan man samtidig bruge den til historie og sang.
Dialogisk læsning er mega vigtigt at starte tidligt på da det er vist at hvis man gør dette vil barnet hurtigere lære at læse!

Se Mere Her på Sprogpakken.
Siden består af en pædagog del og en forældre del med videoer og tekst som fortæller hvad man ærligt skal ligge vægt på.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar