mandag den 12. maj 2014

Petdreams.dk hundelegetøj

Når man får hund, så er det første trin til et godt samarbejde at træne og lege med hunden. 
Hvad enten man træner lydighed, agility eller jagttræning, så kræver det det helt rigtige udstyr, hundelegetøj og solidt samarbejde mellem hund og ejer. 
Du kan starte med at træne med din hvalp allerede når den er 8 uger gammel. Dog kan hunden ikke rumme ret meget læring, da den hurtigt bliver træt, men den lærer hurtigt, hvis man sørger for at træne i små, korte sekvenser. 
Motivation og socialisering er meget vigtigt, når man er en lille hvalp. 
Det er i hvalpealderen at grundstenen til den ”færdige” hund lægges og alt hvad hunden oplever er afgørende for resten af dens levetid.
Mange smålege er træning og de kan laves hjemme på stuegulvet, når det regner og blæser. Så der er ingen undskyldninger for at lade være.
Man kan fint se TV avis, samtidig med at man sidder på gulvet og leger med hunden.
Inden du går i gang skal du vide, at jo længere tid det tager at indlære, desto bedre for dig. Jo hurtigere en hund lærer en øvelse, desto hurtigere skal du finde på noget nyt at lære den.


Stil IKKE for store forventninger og krav. Del øvelserne op i så mange småbidder som muligt, så en ny sværhedsgrad ikke mærkes så meget. Det giver en flydende indlæring, der sidder fast og en meget motiveret hund.
I begyndelsen skal du give godbidder for næsten ingenting, det giver hunden lyst til at arbejde. Det giver initiativ og motiverer hunden. 

En initiativløs hund er næsten umulig at lære noget. Beløn hunden medens den gør tingene - ikke efter.
Jo tidligere i øvelsen belønningen falder, des hurtigere forstår hunden, hvad det er der skal til for at udløse godbidden.
Under indlæring er princippet: "du ER vel nok dygtig" ikke "du VAR vel nok dygtig".
Forskellen på er og var betyder under indlæring utrolig meget for hundens opfattelse af hvad du ønsker.
Indlæring er meget koncentrationskrævende for hunden og den vil hurtigt blive psykisk træt.
10 gange 3 minutters træning, er bedre end 30 minutter i en køre. Øg tiden gradvist.
Højst 4 gange i træk. Herefter leg eller anden øvelse. Hvis man bliver ved for længe, slår hunden hjernen fra og begynder at lave fejl, selv om den lige har arbejdet perfekt.
Ret ikke hunden. Laver den fejl så ignorer det og prøv igen eller giv hunden en lille pause.
Brug ikke nej eller lignende. Det dræber hundens initiativ og motivation.

Beløn rigtig adfærd og ignorer forkert adfærd.
Indlæring giver din hund selvtillid, arbejdsglæde og en helt utrolig god kontakt til dig og kontakt er det grundlæggende i lederskabet.


Lær også hunden betydningen af ordet SLUT. Hver gang I stopper med at lege, så brug ordet SLUT og giv dig til noget helt andet.


Hvis din hund har en del legetøj, kan du give legetøjet navne: bolden, bamsen, kluden, pivdyret osv. Hver gang du leger med det enkelte legetøj, siger du navnet mange gange. Når hunden efterhånden har lært navnene, kan i lege navneleg. Det forudsætter naturligvis at hunden kan apportere.
Start med at lægge to stykker legetøj, for eksempel bolden og pivdyret, på gulvet.
Bed hunden hente bolden: "må jeg få bolden" eller "giv mig bolden" eller "bolden, apport".
Hvis hunden kommer med bolden får den masser af ros og godbidder. Hvis den kommer med pivdyret, tager du bare imod det uden at gøre andet og beder hunden hente bolden (ros og godbidder). Beløn for at hente den rigtige ting og tag bare imod den forkerte. Efterhånden finder hunden ud af hvad det handler om. Når hunden kan legen med to stykker legetøj, tager du et tredje med, derefter 4 ting osv.
Hav tålmodighed: nogle hunde er længe om at lære det og kræver mange gentagelser, andre hunde lærer et navn efter tre gentagelser. Husk: masser af ros, når den gør det rigtige!
Træn ikke for længe ad gangen, så bliver hunden træt af legen.


Legetøjs rebet med tennisbolde er fra Petdreams.dk 

Det virker ret imponerende på vennerne, når du beder hunden hente et bestemt stykke legetøj og den kommer med rigtige!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar