torsdag den 1. maj 2014

Regnbue BlogLeg Blå

Bloglegen om regnbuensfarver har jeg jo selvfølgelig meldt mig til hvilket jo var selvsagt i min verden da det handler om regnbuer, farver og en go leg denne første uges blogleg er om regnbuens Blå farve.
  
Jeg har bestemt at disse indlæg om farver skal indeholde:

 -Et regnbuebillede 
-En flot og lækker regnebuekage  
-Ting fra mit hjem med den pågældende farve  
-Hvad siges der om farven
-Et stykke håndarbejde i regnbuens farver 


Sangfugl fra kay bojesen
Louis poulsen pendel i lyseblå
madamblå sæbe
royal copenhagen gamle sager
kop i blå nuancer

Blå er en kølig og beroligende farve, der viser kreativitet og intelligens. Farven blå er en populær farve blandt store virksomheder, hospitaler og flyselskaber. Det er en farve, som symboliserer loyalitet, styrke, visdom og tillid. Farven blå har en beroligende virkning på psyken. Blå er farven på himlen og på havet og den bruges ofte til at repræsentere disse billeder. Blå er en farve, der generelt ser godt ud i næsten alle nuancer, og er en populær farve, især blandt mænd. Til info, så er farven blå min yndlingsfarve!
Blå er oprigtig, tilbageholdende og stille, og kan ikke lide at gøre et stort nummer ud af tingene eller tiltrække for meget opmærksomhed. Blå hader konfrontation og kan lide at gøre tingene på sin egen måde. Fra et farvepsykologisk perspektiv, er den blå farve pålidelig og ansvarlig. Den stråler af indre sikkerhed og tillid. Du kan stole på at farven blå kan tage kontrol og gøre det rigtige i vanskelige situationer. Den blå farve har behov for orden og planlægning i sit liv, herunder måden den lever og arbejder på.

AROS

ARoS Aarhus Kunstmuseum er et spektakulært billed- og oplevelseshus for børn og voksne; en mental servicestation hvor det nysgerrige menneske kan blive både oplyst, behaget og udfordret.

Over ARoS’ tag svæver den dansk/islandske kunstner Olafur Eliassons permanente kunstværk, Your rainbow panorama; en 150 meter lang og tre meter bred, cirkelformet rundgang udført i glas i alle spektrets farver. Det farverige mesterværk har en diameter på 52 meter og er monteret på slanke søjler 3,5 meter over museets tagflade.
Museets gæster har via trapper og elevator adgang op til spektakulære kunstværk. Den besøgende kan herfra begive sig på en sansevandring gennem det cirkulære panoramiske forløb med udsyn til den omkringliggende by og bugt. 
Realdania har muliggjort realiseringen af Your rainbow panorama med en generøs donation.
Se det tidligere indlæg om Rød
Se det tidligere indlæg om Orange
Se det tidligere indlæg om gul

Se det tidligere indlæg om grøn

Ingen kommentarer:

Send en kommentar