mandag den 28. juli 2014

Sommerferie i sønderjylland uge 29

Ferie ferie ferie den første uge var altså i Sønderjylland og i den uge lavede vi en masse forskellige ting.
Første stop var Tyskland og bordershoppen Fleggaard, hvor vi købte en masse drikkelse til ferien og jeg fik også lidt Aussie shampoo som jeg har hørt sååå meget om her i blogland og derfor måtte i kurven samt chokolade og is.


Bowling mandag, da vejret ikke loved specielt godt, dog klarede det op og holdte tørt, inden bowling tog vi i Borgen shoppingcenter og bagefter forbi den sidste dag med Ringridderfest.Danfoss universe, forlystelsespark Tirsdag
Universe formål er at begejstre børn og unge for naturvidenskab, teknologi og iværksætteri.
Universe er i 2013 blevet omdannet til en selvejende fond med et almennyttigt formål, så den kan tiltrække nye samarbejdspartnere.
Attraktionen er en non-profit-virksomhed, hvor et eventuelt overskud går til udvikling af attraktionen.
En sjov og spændende dag for både børn og voksne i alle aldre, først så vi boxen som indeholdte oplevelser med is og vulkaner og jorden.
så var vi i Pixelineland hvor der kunne spilles baner i hendes univers og man kunne også møde hende.
Inden vi skulle hjem lavede vi en Raket, først fik vi instrukser om at der skulle være noget tungt i flaskens top og at vi måtte decorere til om med et vist punkt på flasken og så var det ellers at gå ombord i værkstedets fristelser med alt muligt, der var pap, sugerør, balloner, klisterbånd og meget meget mere, så man kunne virkelig bruge lang tid på at være kreativ, lige efter min ånd!
når man var færdig med at decorere skulle den fyrres af ude på raketbanen og fyldes med vand og pumpes til perfet affyrring...
Der kunne også køreres på segway og vi så en 5D film og Sønderjylland og 1864 i Dybbølmølle og fløj ind på Sønderborg slot til kaffebord.
En lille sød kommentar fra Niece.                                                                                                           Vi går og taler om prisen på at komme ind i Danfoss universe og Maria siger så: "hvad koster det så at komme ud?"...Dybbøl mølle, Onsdag:

På Historiecenter Dybbøl Banke træder du direkte ind i de dramatiske dage under krigen i 1864. Du bliver selv en del af dramaet, og du får ny viden om et af Danmarkshistoriens vigtigste slag.
Hold alle sanser åbne, når du bevæger dig ind på området, hvor lyden fra de buldrende kanoner blandede sig med skrigene fra de sårede soldater. Gå på opdagelse i den historisk korrekte skanse og kig ind i barakkerne i soldaterbyen bag fronten, hvor trætte unge mænd hvilede ud mellem de blodige kampe.
Resultatet af krigen i 1864 blev, at den multinationale danske helstat forsvandt. Danmark blev en national småstat og fik en del af det tabte Slesvig tilbage i form af Sønderjylland. Preussen blev til det ekspanderende tyske kejserrige, som siden gik under og blev til forbundsstaten Tyskland, som vi kender den i dag. Det er derfor et helt centralt kapitel i Europas historie, du finder her på historiecentret.

En Skøn dag med en interaktiv fortælling om dybbølmølle og sønderjylland, om preussere og forladergevær og det smarte med bagladergevær og bagladerkanoner for den sags skyld og en god genopfriskning af den danske Historie.

På museet koster alt i skilling og derfor en god ide at have mønter til omvæksling. 1 skilling er 5 kr.

Da kanonerne skulle affyrres var vi med til at gå march og da vi gik i gelederne sang vi " Dengang jeg drog afsted min pige ville med...."

Endnu en lille info ting som stammer fra Dybbøl og krigen i 1864 er at det ordsprog som hedder 
"Du er slået til Lirekassemand" stammer her fra. da man dengang fik amputeret lemmer og det eneste man så kunne var at spille på lirekasse.Torsdag stod på afslapning, badning, spil og besøg fra familie i jylland, som selv skulle på motorcykelferie til Hartzen.

Vorbasse marked fredag:

Vorbasse Marked er "Danmarks Største Familietradition", som hvert år besøges af mere end 250.000 glade gæster. 

Det første marked fandt sted i 1731 og har "kørt" siden. Markedet er helt unikt og er altid et besøg værd!
På Vorbasse Marked var der i 2013 ca. 750 heste, ca. 650 kræmmerboder, mere end 200 smådyrshandlende, Danmarks største omrejsende tivolier, kæmpestort underholdningsprogram og selvfølgelig landevejens farende svende hvilket gør Vorbasse Marked til Danmarks førende heste- & kræmmermarked, og samtidigt landets største familietradition.


Vi tog afsted om morgenen og da vi ankom til markedet var kl omkring 12 og gud hvor var det varmt og ikke et skyggespot noget sted så det var faktisk for ulideligt til mig og vi tog fra markedet kl 15 så 3 timer i voldsom varme, vi talte om at hvis vi igen skulle besøge markedet ville det være bedst om aftermiddagen da man så kunne få noget af aftenens program med.

En skøn uge i sommerhus med 14 familiemedlemmer af Thomas familie.
Ude godt men hjemme bedst...


Ingen kommentarer:

Send en kommentar