søndag den 27. oktober 2013

Soyalys i den mørke efterårs tid


Hygge og lys hører sammen og vi danskere forstår at hygge os, når mørket falder på og efteråret træder ind i stuen skal der tændes lys og hygges max.
Almindelige stearinlys soder og derfor er der kommet et alternativ på markedet fra
By Ransborg som er lavet på Soya, dels udsender de ikke sod på samme måde som stearinlys og en anden fordel er også at de ikke bliver lige så varme som almindelige lys. Hvilket er en stor fordel med nysgerrige børn i hjemmet.

Lige en huske regel
-når du tænder lyset, så lad det brænde længe nok til, at voksen smelter ud til kanten af glasset. Så laver lyset ikke en ”tunnel”. Og klip vægen når den trænger.
Ved lysglas holdes det fint rent indvendigt uden sorte mærker, hvis vægen er klippet og det ikke står i træk. Og det giver færre partikler i rummet.

lidt info om soyalysene fra By Ransborg:
Råvaren:
Vi har undersøgt vores råvarer. De fleste leverandører ved ikke, om de har et blandingsprodukt, om der er tilsat kemikalier (fx for at få lyset til brænde langsommere, kemikalier der gør det UV-resistent o.lign.), farver, rest-kemikalier fra produktionen (især paraffin har et problem netop med dette), konserveringsmiddel etc. Steins Laboratorier (nuværende Eurofin Product Testing) har lavet en analyserapport på vores soyalys iht. GC-FID og GC-MS. By Ransborg er et 100% rent soya-/vegetabilskprodukt uden organiske indholdsstoffer.
 
Sod:
Svanemærket kræver et ”sodindex” under 1,0 iht. specifikation for sodadfærd efter standarden EN15426. Vi har testet flere af vores soyalys (neutrale, duftlys og duftlys med trævæge) iht. ”EN15426 Specification for sooting behaviour”, ”EN15494 Candles – product safety labels” & ”EN15493 Specification for fire safety”. Alle godkendt. Certifikater vedlagt.
Hertil kommer at vi har indkøbt eget testudstyr for at lave in-house EN15426 sodtests.
 
Partikler:
I samarbejde med DTU har vi sammenlignet partikelemissionen fra 100% ren neutral stearin (af kendt dansk mærke) med vores 100% rene neutrale soyalys. Afhængig af hvornår man tidsmæssigt ser på kurven, har vi op mod 1.000 gange færre partikler end i ren stearin.
 
Lysene er 100 % biologisk nedbrydelige.
 
Væger:
Metaller i væger har traditionelt været et problem. Især i lys fra Kina. By Ransborg benytter 100% bomuldsvæger der ikke er bleget og ikke kemisk imprægneret.
 
Og… 
Soyalys bliver anbefalet af bla. astmaforbundet i Canada.
Den unikke fremstillingsmetode gør, at vi fuldstændig undgår tilsætning af kemikalier og hærder. Der bliver heller ikke blandet andre fedtstoffer/olier i produktet (paraffin, palmefedt etc.), konserveringsmidler, farve eller UV-hæmmere.
-Soyalysene med duft indeholder æteriske olier fra planter.
-Soyalysene brænder længere end traditionelle lys.
 
Vil du læse mere om Soyalysene har politikken skrevet denne artikel 

By Ransborg på FACEBOOK

Dette er et sponsoreret indlæg jeg henviser til min reklamepolitik.

1 kommentar:

  1. Jeg elsker stearinlys også som pynt har mange stager og lanterner lamper, er der noget alternativ til kronelys og bloklys uden den slemme stearin, for soya lys kan jo ikke støbes? MVH en lys elsker <3

    SvarSlet